Uw-boekhouder.nl

De administratie is nog vaak voor zelfstandig professionals een struikelblok. Gebrek aan kennis omtrent de bedrijfsadministratie en te weinig of geen tijd: maar al te vaak zijn er redenen en excuses te over om het bijhouden van de bedrijfsadministratie uit te stellen.  Toch is het voeren van een administratie een wettelijke verplichting. Maak een afweging; Doet u het zelf of besteedt u het uit.

Het uitbesteden heeft zeker voordelen;
De belangrijkste reden om de administratie uit te besteden is dat het u een hoop tijd scheelt. Tijd die je kunt gebruiken om daadwerkelijk te ondernemen: het runnen van je bedrijf, het vinden van opdrachten, het nadenken over nieuwe mogelijkheden en het realiseren van groei.
Een ander voordeel is dat je geen tijd verliest om je in fiscale regels te moeten verdiepen. Fiscale regels voor ondernemers zijn uitgebreider en complexer dan voor particulieren. Voor hen is de aangifte IB al zo’n beetje vooraf ingevuld. Bij ondernemers met winst uit onderneming staan de jaarlijkse inkomsten vooraf niet vast, waardoor de aangifte IB (w) veel bewerkelijker is.
 
Een nadeel van uit besteden;

Het kost geld. Een boekhouder mag zichzelf, normaal gesproken terugverdienen, maar het kost geld.  Uw boekhouder.nl hanteert als financieel expert een uurtarief van  € 50,- . Landelijk ligt het gemiddelde enkele tientjes hoger.  zo becijferde “Ik ga Starten” onlangs.

Uw zaken op een rijtje voor gemiddeld  € 800,- per jaar
Als een eenmanszaak de basis-administratie zelf doet en deze bijhoudt en per kwartaal de boekhouding laat controleren en de aangifte omzetbelasting laat doen, en jaarlijks de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting laat verzorgen is hij gemiddeld zo’n € 800,- kwijt. Accountantstarieven liggen volgens onderzoek een factor 2,5 tot 3 hoger tot circa € 2500,-.

Een ondernemer die in de basis-administratie niet het hele jaar zelf alles netjes heeft bijgehouden (facturen, bonnetjes), zal uiteindelijk ook meer kosten hebben. Daar komt bij: hoe groter je bedrijf, hoe meer de accountant moet doen en hoe hoger de rekening zal uitvallen.