Uw-boekhouder.nl

dso-3

 

Boekhouden een must.
Maar dit kan eenvoudig en slim…   Excel boekhouden 2017…    Samen met uw-boekhouder

Er zijn voors en tegens om in excel te werken.    [expand title=”Lees meer…”]   De argumenten voor een echt boekhoudpakket, al dan niet online zijn legio. Maar uit ervaring blijkt dat ondernemers geen boekhouders zijn en werken in excel  vaak veel prettiger vinden. Boekhoudpakketten zijn ook niet altijd ideaal. Soms wordt er in boekhoudpakketten te veel vanuit het simpel verwerken van de bonnetjes gedacht.  Blijkt het soms voor de boekhouder een lastig  om eenvoudig correcties aan te brengen, waardoor memoriaalboekingen en correctie mutaties met kunstgrepen moeten worden geboekt. Aan de andere kant zijn boekhoudpakketten soms te uitgebreid, voor ondernemers die geen idee hebben van Activa, Passiva en Debet / Credit  loopt het uit op een onoverzichtelijke cijfer brij.

Met de boekhoud excel ondersteun ik de ondernemer in de basis met zijn bedrijfsadministratie. Aan de hand van de informatie in de excel ontstaat al snel een overzichtelijke basis administratie wat leidt tot een sluitende boekhouding.

aio-1

Uitleg en instructie    Excel Boekhouding 2017

Dit voorbeeld kan door veel ondernemers worden gebruikt als basis-boekhouding.  Per kwartaal wordt de administratie ter controle aangeboden en eventueel gecorrigeerd. Hieruit wordt de  aangifte OB berekend. 

Voor ondernemers met Kassa verkopen is er een kolom extra.

Voor ondernemers die te maken hebben met toeristenbelasting is er de mogelijkheid om dit separaat te boeken. Deze cijfers zijn de basis voor de gemeentelijke aangifte Toeristenbelasting.

[/expand]