Uw-boekhouder.nl

Fiscaal

Belastingen              Belastingspecialist            Toeslagen    

Belastingen en Toeslagen…

De belastingdienst regelt de inning van belastingen en accijns. Daarnaast verzorgt de belastingdienst de uitbetaling van verschillende toeslagen. Twee taken waar alle Nederlanders mee te maken hebben.

Voor particulier en ondernemer…

Het jaarlijkse ‘voorjaarsbal’,  de aangifte Inkomstenbelasting geeft bij velen stress. Toch constateren consumenten-organisaties dat veel particulieren geen aangifte doen waardoor zij belastingteruggave laten liggen. Mensen met meerdere (parttime) banen, studenten met een klein bijbaantje en ouderen met een klein pensioentje. Aftrek mogelijkheden worden niet volledig benut. Toegegeven de mogelijkheden worden steeds minder. Het is in veel gevallen verstandig om in ieder geval te bekijken of er een belastingteruggave  mogelijk is. Als de belastingdienst meent dat u geen aangifte meer hoeft te doen is het van belang om na te gaan of dat klopt. Een nihil aanslag in voorgaand jaar hoeft niet perse te leiden tot een nihil aanslag in dit jaar.

Ondernemer, Zp’ers en MKB’ers hebben te maken met een veelheid aan belastingen en aftrek mogelijkheden. De fiscale regels veranderen jaarlijks. Het is juist voor hen belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Veel vergeten aftrek mogelijkheden zijn KOR en KIA. Om gebruik te kunnen maken van ondernemers faciliteiten is het urencriterium een voorwaarde. En juist met dit urencriterium neemt de ondernemer het niet zo nauw.

Toeslagen 

Ook zijn de toeslagen voor Huur en Zorg, momenten die voor veel stress zorgen. “Ik moet altijd terug betalen”  is een vaak gehoorde klacht. Toeslagen is een ingewikkelde materie. Dit komt door dat het een voorschot is die na afloop van het belastingjaar definitief wordt berekend. Als dan blijkt dat het inkomen hoger is dan de in de toeslag beschikking is gebruikt gaat het fout. Maar met een goede afstemming kan dat terugbetalen worden voorkomen.

  • Meer Belastingen?  klik hier
  • Meer Toeslagen?  klik hier

Belastingdienst

 Uw-boekhouder.nl  Assen, Rolde, Drenthe.